• tool tip info

    This house is a complete reconstruction of one of iconic Seattle architect Fred Bassetti’s earliest designs. The entry approach was redesigned with a cantilevered concrete landing in the sunken Courtyard and a large glass pivot door. All photography by Benjamin Benshneider

  • modern kitchen remodel

    While appreciating the classic modern structure, the owners wanted to open up the floor plan, update all finishes, and tailor the home to suit their interests and lifestyle.

  • contemporary home

    The relationship of interior to exterior space is enhanced with large glazing panels and celebrated with the creation of new outdoor spaces that extend out from the interior.

  • blackened steel wall

    The steel Pantry/Office provides needed storage and provides a separation between the living areas and the sleeping space.

  • minimal kitchen design

    Our goal was to respect the original intent and spirit of the design while making the house reflective of its owners, of its time, and a celebration of its place.

  • northwest interior design

    Wet areas and bathing spaces are ethereally bright, smooth and seamless.

  • modern bath

    Milestone acrylic cement plaster was used to achieve the seamlessness and also impart a depth and patina of the hand.

  • contemporary northwest bathroom design

    Materials throughout are natural but installed and crafted in an extremely crisp manner.

  • media room
  • natural materials

    A new aluminum bar grating screen encloses the Outdoor Room and Main Floor Deck, filtering interior views and forming a sparkling and diaphanous wall from the street.

  • modern residential architecture

    A new metal clad roof with interior cedar liner wraps over the house and grounds it to the site.

WOOD BLOCK RESIDENCE

An award winning complete remodel and re-imagining of a mid-century residence.